Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 évesen kezdtem el foglalkozni elektronikával. Ez a hobbim mindig megmaradt.

Mezőgazdasági gépésznek tanultam, de érettségi után csak maradtam a hobbim mellett és elvégeztem egy elektronikai műszerész iskolát is. A Telefongyárban voltam szakmai gyakorlaton, ahol analóg telefonközpontok egységeit szereltük össze, az alkatrészbeültetéstől a kész rack egységig. Iskolám elvégzése után a tokaji gyáregységbe kerültem ahol minőségellenőr lettem a kábelköteg gyártó részlegen. Szakmai gyakorlatom alatt volt lehetőségem az akkori kor legjobb minőségű műszereit használni és megismerni. Tanáraim mérnökök voltak és nem tanár-diák kapcsolat volt közöttünk hanem szinte munkatársi. Szakmai gyakorlaton mindenki azt épített amit akart, a gyakorlati oktatóm (Vaszily István, sajnos már elhunyt...) maximálisan segítette minden erőfaszítésünket hogy valami működöt is össze hozzunk. 

Itt szeretném megköszönni tanáraimnak: Marossy Györgynek, Pusztai Lászlónak, és Vaszily Istvánnak azt a maximális odaadást és segítséget amit tudásunk megszerzéséhez nyújtottak.

Ezzel a honlappal segíteni szeretném azokat akik csak hobbi szinten foglalkoznak elektronikai áramkörök építésével.

Ezért a nyáklap rajzokat is közlöm. A nyáklapok a ExpressPCB és SprintLayout programmal készültek, de .jpg formátumban kerülnek közlésre. Kérésre e-mailben elküldöm a .pcb formátumú rajzot is.

Az ExpressPCB program több helyről letölthető.

Kérdések az alábbi címen tehetők fel: gyorgy.beress@gmail.com